tisdag 20 september 2011

Seger igen! DIF - AIK 4-2

Första perioden blev tyvärr precis så dålig som jag förutspådde. Jag förstår inte hur man kan gå in och prestera så dåligt i ett derby. Prestationsångest? 9-0 i skott till AIK efter nio minuter, varav ett av skotten gick i mål.

Vad jag däremot inte förutspådde var att vi faktiskt kunde förändra matchbilden och vända på matchen i den andra perioden. Något som DIF brukar vara dåliga på. Man bytte plats på Ottosson och Almtorp och ändrade även i backparen och kom då in i matchen.

Något som definitivt bidrog till vändningen var Viktor Fasths dåliga ingripanden vid alla målen. Mackans skott satt billigt även om Tjärna Jr täckte målvakten bra som vanligt. På Ölvestads mål fipplade Fasth med pucken bakom mål och Claessons dragare från blå måste han bara rädda. Tur att Viktor hade sin sämsta dag just idag.

Wesslau däremot var riktigt bra och vann målvaktsmatchen, vilket måste vara väldigt skönt mot just AIK och Viktor Fasth...

Jag är verkligen inte imponerad av Djurgården men det var tre otroligt sköna poäng och två derbysegrar på två dagar känns underbart!