måndag 19 september 2011

Derbydags x 2!

Ikväll är det fotbollsderby och imorgon hockeyderby. AIK står såklart för motståndet båda dagarna och jag hoppas att vi slipper avbrutna matcher och kravaller. Det känns dock som att risken är ganska stor med tanke på att derbystämningen (läs: hatet) blir utdragen över ett helt dygn istället för över bara en match.

I Aftonbladet "går Lyyski till attack" mot AIK och säger att DIF är ett bättre lag. I Expressen kan man läsa att Lyyski är petad till derbyt, haha... Det kommer han nog få äta upp om det är sant.

Om ryktena stämmer så byter Magnus Pehrsson ut Jani Lyyski mot Kebba Ceesay i mittförsvaret och tar ner Nymann på högerbacken. Dessutom går Christer Youssef in på yttermittfältet. Smart, säger jag. På topp har man att välja på Agger, Jonson (är med trots skadan senast) och Kennedy. Jag vet dock inte vilka som borde få spela från start av dessa tre!

Kennedy (3 mål) och Agger (1 mål) var ju fantastiska tillsammans mot Trelleborg men kan man verkligen ha Jonson på bänken i ett derby?! Hans kvaliteter känns ju oumbärliga. Kanske borde Jonson starta och köra tills han blir skadad/trött och då kasta in Kennedy? En Kennedy som i alla fall oftast spelar bättre som inhoppare än startande. Den som lever får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar