måndag 5 september 2011

Omspel i Malmö!

Matchen som tidigare i somras avbröts efter att någon/några personer kastat in smällare på planen skall spelas om. Detta beslut kom idag på eftermiddagen och det var minst sagt oväntat.

De flesta var överens om att det var Djurgårdsanhängare som kastat in smällarna då de kom från den kortsidan. Man har dock inte kunnat finna några bevis för detta och kan därmed inte tilldela Malmö den 3-0-seger de förväntat sig.

Som Djurgårdare är det såklart som att springa in i en rejäl jackpott. Vi låg ju under med 1-0 men nu spelas matchen om från "scratch", vi slipper böter, publik är välkommen osv osv. En ny chans helt enkelt.

Samtidigt lider jag lite med Malmö som missar den fina start de fick förra matchen. Ganska ofta reagerar jag på att det inte finns något sunt förnuft i samhället. Om man nu inte kunde bevisa att det var en Djurgårdare som kastade in smällarna så kunde man väl bara fortsätta matchen där den slutade? Alltså runt 13:e minuten med 1-0 för Malmö. Då hade det rent sportsligt inte funnits några vinnare eller förlorare i den här soppan.

Från Malmöhåll är man besvikna, och säger att det här kan leda till att huliganer försöker stoppa matcher med smällare i framtiden. Mmm, men alltså...det var ju det som hände nu, att de höll på att få en skrivbordsseger utan att DIF ens fick en chans att spela om poängen. Hade det varit okej om det blivit så tycker de, men inte om det blev som det nu blev?

Och hur bedömer man vems supporter som misskött sig? Kan man hänga på sig valfritt lags halsduk och styra matcher som man vill? Även om det finns 1080p HD-film på en kille i en gammal Kim Källström-tröja och sju DIF-halsdukar runt halsen kan det väl fortfarande vara en Malmöpåg som vill förstöra för DIF? Eller är det en Malmöpåg som faktiskt ändå håller på DIF och bara är korkad? Inte helt lätt att få rätsida på.

Precis ALLT "boils down to" att en match aldrig ska kunna avbrytas. Det skrev jag redan när det här hände och det är min slutsats även denna gång. Gör ett kort uppehåll, varna publiken, ha koll på dem och dra igång igen. Alla andra lösningar skapar fler problem än det fanns från början.

Och dessutom, seriöst, förbjud smällare i hela Sverige. Vad fan är de bra för?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar