tisdag 10 maj 2011

Red Wings - Sharks, game 6

Sitter och väntar förväntansfullt på nattens drabbning av Red Wings - Sharks. Det är ju ett riktigt stjärnspäckat möte och det brukar således bli bra matcher.

Känslan är väl att Detroit kommer göra en "Djurgårn" eller "Chicago" och lyckas hämta upp 0-3 i matcher till 3-3 (inatt), för att sedan förlora den sista och avgörande matchen på bortaplan i övermorgon. Just den där sista, fjärde vinsten verkar vara himla svår att nå.

Senast snackades det om att Datsyuk spelade skadad då han varken tekade (tre ggr bara) eller fick iväg några skott på mål. Ett jäkla avbräck för Detroit isåfall och även för mig då han är min Numero Uno hockeyspelare i världen (förutom legenden Micke Johansson såklart). Okej, sätt Datsyuk på plats 2 då...
------------------------
EDIT 1: Grym press av Detroit i första perioden men fortfarande 0-0. Jag älskar ju amerikanska kommentatorer, eller ja, amerikanska uttryck. Det är ofta enkla men charmiga oneliners. T.ex. den här:

Efter elva minuter i första perioden skjuter ett hårt pressat San Jose sitt blott tredje skott på mål och kommentatorn säger: "-Wow. That´s only their third shot on goal, but it could easily be 1-0 San Jose. And...we´ve seen that movie before, Ken..."

Lovely. :)
-------------------------
EDIT 2: En riktigt bra match som dock fortfarande är mållös. Mest tack vare Sharks målvakt Antti Niemi som varit bra som vanligt. Kanske ingen skräll dock, han är ju faktiskt regerande Stanley Cup-mästare (med Chicago)!
Två spelare som varit bra i Detroit är de gamla rävarna Lidström och Datysuk. Den sistnämnde har varit alldeles magisk och jag unnar honom verkligen ett game winning goal i sista perioden.
EDIT 3: Howard. Jimmy Howard. Denna halvfigur till målvakt släpper in ett billigt mål i början av tredje perioden och det är synnerligen orättvist, men det är ju så det funkar i hockey. Det räcker inte med att spela bra, man måste få in pucken i mål också. Får se hur det här utvecklar sig nu.
EDIT 4: Woohoo! Kronwall skjuter och Zetterberg får en liten touch på pucken som sitter i krysset för kvittering, 1-1. Klockan är snart 04.30 och man börjar bli lite mör här i tv-soffan. Kom igen nu Lidas! :D
EDIT 5: OMG. Red Wings har vänt matchen! Datsyuk slår en sinnessjuk, håll i er nu, backhandflippmacka, på bladet på Filppula som får öppet mål och trycker dit den! Minuten efteråt gör Howard en grym plockhandsräddning - är Sharks slut nu? Sex minuter kvar.
EDIT 6: Pardon my French, men fyfan vad skönt att Darren Helm precis tryckte in 3-1 i öppen kasse. Med tio sekunder kvar rammas dock Detroits målvakt av två vita spelare och det blir en tiomannahög á la TV-pucken. Big Joe Thornton ställer sig dock bredvid och rappar Zetterberg på hälsenan. Vilket mongo han är alltså. Det är ingen skräll att han inte ens kan bre´ en macka: Retarded Big Joe

En riktigt bra match, framförallt av Detroit är nu till ända. Det ska bli underbart att följa "Game 7" i San Jose om två dagar. Tack för inatt!