fredag 13 maj 2011

Hockey, hockey, hockey

Blogger har legat nere något dygn nu vilket är lite surt. Har haft en himla massa att skriva...

Det började redan igår med Kanada - Ryssland, där jag skrev nåt sånt här:

Ja, vilken match det är. Riktigt hett redan från första nedsläpp - Ilya Kovalchuk åkte ut för att ha interferat Rick Nash efter fem sekunder!

Rysslands kvittering i tredje perioden tar dock priset. Man spelar boxplay och misslyckas tre ggr i rad att enkelt få pucken. Själv blir jag vansinnig i tv-soffan och börjar luska i vilka spelare det är som spelar så odugligt. Då, med två fantastiska, livsfarliga och snygga små dragningar lyckas en man med namnet Alexei Kaigorodov ta sig ur egen zon och skrinna sig fri och kvittera till 1-1. I boxplay!

Sen gjorde Ryssland även 2-1 genom Kanada-dödaren Kovalchuk. Härligt att få se en så bra match i VM. Äntligen. Ryssland till semifinal mot Finland.
-------------------------
Detta följdes upp med nattens avgörande drabbning mellan San Jose och Detroit. Det här var en grymt bra match där dock San Jose hade ledningen och initiativet hela tiden. Antti Niemi, Joe Thornton och Devon Setoguchi tycker jag gjorde matchavgörande insatser.

För er som såg Pavel Datsyuks mål undrar jag bara - har ni någonsin sett ett sjukare backhandskott?! Jesus Christ. Menmen, grattis till avancemanget, Sharks. Nu står Vancouver som nästa motståndare och de står nog också som favoriter.
-------------------------
Idag har jag nyss bevittnat Tre Kronors fantastiskt fina insats mot Tjeckien, som slutade med en 5-2-seger och avancemang till VM-final!

Vi saknar i princip stjärnor i laget men spelarna jobbar verkligen tillsammans och fick idag ut maximalt av materialet. En imponerande seger där Backlunds handledare i krysset kommer sitta kvar länge på näthinnan. Snart börjar den andra semifinalen där vinnaren får möta Sverige i final. I mina ögon blir det en drömfinal vare sig det blir mot Finland eller Ryssland, på lite olika sätt bara.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar