tisdag 15 november 2011

Jättetorsk mot AIK i derbyt

Wow, dubbelt så många läsare idag än normalt. Väntar ni på att jag ska ta fram motorsågen eller vad? Haha... :))

Det har faktiskt tagit ett helt dygn att liksom smälta 5-0-förlusten och försöka tänka klart igen. Å ena sidan vill jag såga laget rejält, men samtidigt är det svårt att snacka bort 48 skott på mål i Djurgårdens favör. Det är garanterat rekord för den här säsongen, vilket är bra. Dessutom hade man några ramträffar och AIK´s andremålvakt Markus Svensson spelade otroligt bra, så insatsen är knappast den sämsta för säsongen.

Just skottstatistiken är dock lite missvisande. Tar man skott utifrån i en massa halvlägen så blir det många skott - och många räddningar. Kanske skulle man värdera lägena bättre och försöka få till giftigare avslut? Jag kommer att tänka på t.ex. Tjeckien mot Tre Kronor. De sköt inte många skott men när de väl sköt så gjorde de mål.

Bäst i Djurgården var Jimmie Ölvestad, Mika Zibanejad och Mario Kempe. Resten får underkänt. Mest underkänt får Hardy Nilsson som snart har haft tre säsonger på sig att förbättra detta lag, men som nu totalt har kört det i botten. Vi ligger ju för f-n nästan sist i serien! Med ett guldtippat lag!

Att Hardy dessutom struntar i att förklara sig eller berätta om hur han ser på laget, spelet och eventuella förbättringar är så himla irriterande. Detta i kombination med ett troligt missnöje i truppen och från publiken borde bidra till att han blir avskedad. Jag hoppas verkligen det. Jag krävde ju detta redan för en eller ett par månader sedan och det har bara fortsatt nedåt sedan dess. Vill inte sitta här i januari och fortfarande gnälla på att vi har en tröttmössa som tränare. Jag antar dock att det är så det blir, för handlingskraftiga - det är man INTE i Djurgården. Varken på kontoret, i båset eller på blålinjen.

Ny match imorgon mot Färjestad. Det blir intressant att se hur den närmaste tiden utvecklar sig nu. Ska vi gå på en losing streak och bli förankrade i botten eller sätter de revanschsugna spelarna på sig blåstället och börjar resan uppåt i tabellen? Självklart hoppas jag på det sistnämnda, men om någon i styrelsen har staken att sparka Hardy efter ytterligare en eller två förluster - då kan jag ta det. Det är det värt för att få en förändring till stånd. Många tränare har ju kontrakt, som t.ex. Mats Waltin (VIK) eller Niklas Wikegård på TV. Men varför inte ta in en omtyckt Djurgårdare såsom Charles Berglund eller Nichlas Falk? De har säkert många bra idéer och verktyg för att förbättra spel och laganda. Och nej, sämre kommer det inte att bli, det är jag säker på.

Over and out.

EDIT: Just ja, en sak till som man verkligen måste förbättra, är matchstarterna. Man får inte komma in och bli överkörd och släppa ett eller två mål direkt i matcherna. Alla lag i serien kan förvalta sådana bjudningar till tre poäng, så det har man inte råd med. Och att återigen bli ifrånkörda av just AIK i början är riktigt nonchalant, har man inte lärt sig det än, att AIK har gasen i botten från start? Skärpning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar