onsdag 1 juni 2011

Stanley Cup Final 2011, Game 1

Äntligen dags för lite hockey igen och det är inte vilken match som helst. Det är första matchen i årets NHL-final!

Vancouver - Boston är det ju som möts och jag ser Vancouver som klara favoriter. De är bättre på alla punkter helt enkelt. För att Boston ska ha en chans måste Tim Thomas i mål spela något gudomligt bra plus att man måste få igång målskyttet, i power play t.ex.

Nu kör vi!
--------
EDIT 1: 0-0 och en jämn förstaperiod där kanske Vancouver varit lite närmare ett ledningsmål. Redan i första bytet skapade Sedinarna en bra chans men Tim Thomas har vaknat på rätt sida idag.

Perioden avslutades med ett stort gruff nere vid Bostons mål och Sedins, Burrows, Chara, Bergeron och alla möjliga var med och tjafsade - I like it.
--------
EDIT 2: Nja, ingen vidare match, hade hoppats på bättre! Menmen, det är väl lite spänt och nervöst kanske. I periodens sista minuter hettade det till ordentligt iaf.

Fortfarande mållöst trots en del power play. Kesler hade ett friläge men missade pucken och satte endast sig själv i nät.

Mason Raymond får sig en åktur, notera skridskorna över huvudhöjd. :)
--------
EDIT 3: Satt just och förberedde mig för sudden death men då bröt Vancouver på offensiv blå linje, fångade Boston off guard och gjorde ett väldigt vackert segermål (Raffi Torres). Grattis Vancouver till en bra start på finalen. Nästa gång ser jag dock gärna lite fler mål...