torsdag 23 juni 2011

NHL Draft 2011

Klockan 01.00 inatt är det NHL Draft och sånt gillar ju vi hockeynördar. Det ska bli intressant att se var svenskarna hamnar och i synnerhet Mika Zibanejad och Gabriel Landeskog.

Landeskog gjorde debut i Djurgårdens A-lag som den yngste någonsin - 16 år gammal. Det jag minns av den matchen och de två ytterligare som han spelade var att han var otroligt bra. Galet bra. Tuff så inåt ¤#&%)?¤/?.

Tyvärr lämnade Gabriel Djurgården och Sverige till följande säsong och har lirat i OHL-laget Kitchener Rangers sedan dess (två säsonger). Han är lagkapten och jag har hört insatta säga att han kommer bli kapten även i NHL en vacker dag. Han sägs även prata bättre engelska än kanadensarna själva, haha, osv... Det finns hur mycket gott som helst att säga om den här killen. Tyvärr var han skadad under JVM i vintras så vi fick bara se honom en match där.

Det man är mest rädd för nu är att Zibanejad gör exakt samma resa. Kommer från ingenstans, gör debut i DIF och blir genast fansens stora favorit då han visar fart, kraft, vilja, oömhet och målsinne. Inte kan väl han också försvinna direkt? Vi har ju inte riktigt fått njuta av honom fullt ut än!

Inatt får vi iaf se vilket lag som tingar honom. Sen får framtiden utvisa om de vill ha honom redan nu eller om han stannar hemma och utvecklas i DIF ännu ett år.

Snälla goda Gud, gör så att Mika stannar... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar