fredag 24 juni 2011

Draften...

Har precis kollat på en "Draft preview" på nhl.com och blivit riktigt taggad! I de intervjuer man sett så känns ju Gabriel Landeskog som den klart mest ansvarsfulla, mogna och bästa killen - det bara lyser superstar om honom. Han rankas ju som topp-3 inför draften men för mig är han nummer ett!
Det vore häftigt om en svensk spelare blev vald allra först (något måste man ju heja på även om det inte ens är något lir inatt!). Enda gången det hänt tidigare var när Mats Sundin valdes av Quebec Nordiques och det var ju ett tag sen...

Troligast är enligt förhandstipsen dock att forwarden Ryan Nugent-Hopkins går allra först. Han gjorde t.ex. i WHL hela 106p. på 69 matcher i vintras!

Nyss sade de att Adam Larsson förmodligen är den spelare i hela draften som är bäst förberedd för NHL redan nu. Det kan nog stämma, han har ju trots sin ringa ålder redan spelat i Elitserien sedan flera år. Han kommer såklart gå riktigt högt också, lätt topp-5.
--------
VAL 1: Som väntat valde Edmonton Ryan Nugent-Hopkins som verkar vara en riktigt duktig offensiv spelare. Inte bara målskytt utan kanske ännu mer som framspelare. Micke Johansson någon? :P
--------
VAL 2: Woohoo! Grattis Gabriel Landeskog som valdes som nummer två i draften. Klubben som hade den goda smaken att välja Gabriel är Peter Forsbergs gamla Colorado Avalanche. Hoppas man får se Gabriel spela tillsammans med Matt Duchene så fort som möjligt! Likeable guys.
--------
VAL 3: Jonathan Huberdeau blev Florida Panthers val och det är väl lite bittersweet för honom. Soligt och fint men usch vilket tråkigt lag... Nu är det nog dags för Adam Larsson och lite senare Zibanejad?
--------
VAL 4: Adam Larsson till New Jersey Devils! Shit vad skönt det måste vara att komma till Devils istället för Panthers eller något annat skitlag. Nog för att Devils började säsongen rekorddåligt i vintras men laget har helt klart potential och ryckte upp sig ordentligt. Nu får Adam dessutom återförenas med gamla JVM-polarna Jacob Josefson och Mattias Tedenby - kul! Kanske är dags att man investerar i den där Josefson-tröjan snart...
--------
VAL 5: Ryan Strome till Islanders. En spelare jag inte kan något om och en klubb som känns kall. Inte mycket att säga om med andra ord! Zibbe till Ottawa nu då??
--------
VAL 6: Wow! Javisst blev det Mika Zibanejad som gick till Ottawa som nummer sex, och vilken highlightrulle de spelade upp!! Skitsnygga mål i Djurgårdströjan och även tacklingen på John Klingberg i Frölunda då han flög in i avbytarbåset, haha... Kungligt. Dessutom säger Mika i intervjun efteråt att han ska stanna i DIF och utvecklas ett år till. Låter bra det! <3

Tre svenskar bland de sex första valen är förstås helt crazy. Hockeyfabrik ftw.

Jag lägger ner liverapporteringen nu tror jag. Tittar vidare litegrann men ska nog fokusera lite på pokerspelandet också... God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar