lördag 29 oktober 2011

Skön seger mot Modo

Djurgårdens två första perioder var riktigt dåliga. Det var en rejäl hönsgård i egen zon och framåt mäktade man bara med ca 10 skott totalt. Det är snudd på pinsamt.

I sista perioden öste man dock på mer och med tre minuter kvar gjorde Jimmie Ölvestad precis vad han ska göra - han tog pucken från egen zon, trampade sig runt Modo-backen och tryckte in kvitteringen bakom Mikael Tellqvist! Ett riktigt härligt mål som kan bli betydelsefullt, inte minst psykologiskt, inför fortsättningen av serien.

1-1 efter 60 minuter och när nästan hela sudden death passerat fick Marcus Nilson ett friläge på vänsterkanten. Totalt iskallt lade han in en låg puck på bortre stolpen och Djurgården vann matchen med 2-1. Sjukt viktiga poäng mot bottenkollegan Modo.

* Gustaf Wesslau var fantastisk idag och gav sitt lag chansen att vinna matchen. Fem plus, Gustaf!

* Ölvestad fick mig nästan att börja gråta efter hans jävlaranamma-mål och glädjevrål. Jag älskar att se honom på det där viset.

* Kedjan Kempe-Norman-Tim var riktigt bra i flera byten men försvann litegrann i slutet. Kanske något att bygga på?

* Jag har inte riktigt hakat på Boumedienne-drevet, just för att de flesta andra också varit miserabla. Men idag var han faktiskt i särklass. Herregud Josef, höj dig!

* Christian Eklund gjorde precis vad jag efterlyst och visade känslor. Han tog helt enkelt en fight med handskarna på, vilket var smart för då fick han bara en vanlig utvisning och inget matchstraff! Well played, Fimpen.

* Domarna blåste Djurgården på ett ledningsmål i första perioden. Totalt felaktig bedömning och man blir lite extra sned då den ena domaren först dömde mål men lät sig övertalas om att pucken var blockerad. Vad trött man blir.

* Nu ser vi fram emot tisdagens match mot Frölunda och Zibanejads comeback. Undra när Honken kommer tillbaka? Han saknas väldigt mycket, tycker jag.