torsdag 27 oktober 2011

DIF - HV71 2-3

Nu är verkligen "råttet mågat". Under hela säsongen hittills har man haft dåliga vibbar om det mesta i Djurgården Hockey men nu får det banne mig vara nog. Hur dåligt kan ett lag egentligen prestera?

De spelar så dåligt att man knappt kan titta på skiten. Jag har följt laget under 30 år och brukar syna matcherna med lupp! Har inte missat en enda match på de senaste fem åren men just nu är jag så besviken att jag knappt orkar titta. Idag ledde man otroligt nog med 2-1 inför den tredje perioden efter två PP-mål (wtf?), men går ut och förlorar den sista perioden med 0-2 i mål och hela 2-11 i skott. Hur i h-vete kan man vika ner sig så totalt på hemmaplan mot ett HV71 som inte ens är bra?

Den största syndabocken är tränaren Hardy Nilsson. Han är så totalt oengagerad att man blir illamående. Det är "power breaks" i varje period och det tas någon timeout ibland, men ser man honom någonsin tala till spelarna? Nej. Man ligger under med ett mål och det är någon minut kvar av matchen. Det enda han gör under hela timeouten är att plita ned några siffror och visa spelarna. Siffrorna symboliserar tröjnummer och alltså vilka som ska spela under den sista forceringen.

Visst, de har säkert talat igenom innan hur de ska bete sig i en sådan situation, men vad i helvete - visa lite engagemang! Skrik! Visa att du bryr dig! Väck spelarna! Agera!

Han är så ointresserad att man blir äcklad. Har faktiskt aldrig sett något liknande i elitidrott. Synd att det händer i helt fel lag...

--------

Vet inte hur många gånger jag skrivit nu att det måste göras radikala åtgärder. Bänka folk som är för dåliga, kicka de allra sämsta, värva Linkan och helst någon till. Men framförallt - byt tränare! In med någon som brinner för det här. Challe Berglund vore perfekt, han kan nog väcka ett sömnigt lag. Eller kanske Nichlas Falk som lade av inför säsongen men som tränar juniorerna i detta nu. Han skulle nog kunna skapa en härlig vi-känsla och brinna för att göra laget bättre. Wikegård vore en dröm men han är väl upptagen med TV-jobb.
Och sparka sportchefen Jan Järlefeldt. Han har värvat helt galet två säsonger i rad och med kommentarer såsom att Linkan inte passar in eller platsar i dagens DIF så förstår man att han bor under en sten.

--------

* Kyle Klubertanz var återigen bedrövlig defensivt. Snyggt mål i PP dock.

* BomBom bjöd på årets indianare som HV snyggt förvaltade.

* Wesslau är bra men släpper alltid några puckar, det skulle inte en riktigt bra målvakt göra. Wesslau kommer nog ändå höja sig ju viktigare matcherna blir, men tar vi oss ens till slutspel? Inte en chans så som det ser ut i dagsläget.

* Har DIF någonsin förlorat tre raka hemmamatcher?

* När ska ledningen förstå att det är väldigt viktig med "rätt" lagkapten? Marcus Nilson är som jag påpekat sedan han fick bindeln ett uselt val. Kanske det sämsta valet i hela truppen. Här ska man ha en positiv ledare som får med sig hela laget och kan tala till gruppen och leda som exempel. Mackan är precis motsatsen till allt det: tjurig, tystlåten, åker inte skridskor, kämpar inte, hänger mest med huvudet av alla när det går dåligt.

* Det är bara några spelare som är bra match efter match och det är Åberg, Ottosson, Wesslau, Daniel Tjärnqvist, Printz. Resten är en grå, underpresterande massa utan spetsegenskaper, men de borde iaf kunna kämpa?

* Tänk att jag t.o.m. sitter och drömmer om en spelare som Henrik Eriksson. Han är verkligen inget puckgeni men har en grym arbetskapacitet och verkar vara en härlig kille. Dessutom skulle han spela för en tiondel av många andras löner. Skulle lätt byta ut valfri random spelare mot Henrik just nu. Som sagt, han har inte tekniken som t.ex. Tim Eriksson, Mattias Carlsson eller någon annan men han skulle iaf kämpa för skölden på hans bröst.

* Jag tror inte att det varit ett enda slagsmål i år. Inte ens ett litet tumult framför egen målvakt. Eller det kanske det varit, men jag minns inte just nu iaf. Det saknas vinnarmentalitet och jävlar anamma. Guuuud vad tamt det är när jag tänker efter. Varför blir det inget gruff ens?! Visst, vid en ren fight blir man avstängd men man kan väl ligga lite på gränsen och spela lite fult iaf? Det är hockey vi försöker spela här!

* Folk på läktaren buade åt Boumedienne efter hans indianare. Det skulle jag aldrig göra. Sitter ju här och vräker ur mig skit iof (inför mina typ 16 läsare, haha!), men det är ändå inte samma sak som att bua åt sin egen spelare under match inför all publik, spelare och media. Helt klart ett lågvattenmärke. Om man tänkt bua ut sitt eget lag är det bättre att man stannar hemma.

* 2,27 mål framåt per match efter 15 omgångar. Du har rätt Järlefeldt, Linkan passar inte in i lagbygget - han är för bra!

* Zibanejad väntas göra comeback på tisdag. Det ska bli otroligt kul och bra att det iaf händer någonting, men allvarligt talat - det behöver hända mer.

--------

Äh nu orkar jag inte gnälla mer, hualigen vilket negativt inlägg men missnöjet växer ju för varje dag som går och det här är inte kul att titta på. Att bara se på när ens lag faller i spillror tack vare värdelösa tränare och sportchef som är vansinnigt envisa och missar saker som precis alla andra ser som helt uppenbara.

Kanske är de helt enkelt för bekväma för att ta obekväma beslut. Det är nog ingen som vågar ställa sig mittemot Hardys "isblå" och berätta för honom att han numera är en värdelös tränare som kan ta sitt pick och pack och lämna Stockholm.

Ryggradslöst - precis som laget i övrigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar