fredag 26 augusti 2011

Norrköping - DIF 2-1

Det här började precis som vanligt och för FEMTE matchen i rad (!) kommer man i underläge med 1-0. Värre skulle det bli dock och redan efter elva minuter stod det 2-0 till Norrköping.

Efter mardrömsstarten reducerar DIF till 2-1 efter ett snyggt mål signerat Christer Youssef och då Norrköping får en man utvisad ligger vägen öppen för drömvändningen! Man trycker här på ordentligt och är definitivt värda ännu ett mål men tyvärr är man för dålig i boxen som vanligt.

Pressen kommer av sig i andra halvlek och Norrköping håller undan och vinner efter en stor kämpainsats. Tänk att vi möter det ena brödgänget efter det andra men lyckas ändå alltid "find a way to LOSE". Otroligt.

Nu vill jag bara att DIF tar några segrar, klarar sig kvar i Allsvenskan och lämnar över till hockeylaget det närmaste halvåret. Jag orkar inte mer.

* Joona Toivio bjuder på ett mål för andra matchen i rad - inte likt honom.

* Jonson och Youssef har en del boll i sig och gör ett snyggt mål. När dessa herrar blir utbytta till förmån för Oremo och Kennedy faller allt. Oremo var nära att göra mål direkt efter att han kommit in men sen var han lika kass som vanligt. Synd att inte de forwards som startade matchen kunde köra några minuter till men man vet ju hur det är med dem. Jonson orkar bara 60 min och Youssef var en comebackande lirare med kramp i vaderna.

* Dembo försökte inte ens rädda.

* Kebba var bättre än Emil som högerback - fortsätt så.

* Nya dansken Nymann var bäst i laget och undrar nog vad det är för lag han kommit till.

* Kasper är så dålig att jag börjar grina. Han slår inte en enda passning framåt, som kan hota eller skapa något offensivt. Kreativiteten är lika med noll och han har gjort sig själv till något slags defensivt bollplank som man kan passa till och så studsar bollen vidare till någon annan bara. Ingen finess alls.

* När man jagar kvittering byter man ut Philip H. och sätter in...Riddez? En back? Happ. Själv hade jag satt in Kimmen som har speed, energi och är farlig offensivt, men jag kanske tänker helt fel här, what do I know?

--------

Sen står det på hemsidan att man har ytterligare en mittfältare på provspel. Ehh? Mittfältare? Har det undgått ansvariga i DIF att det är forwards vi letar? Gärna 3-4 stycken.

--------

DIF har även arenabekymmer och snart måste man flytta från Stadion som inte håller Allsvenska mått (håller den för Superettan förresten?). Man får nu iaf välja på att spela i Solna eller i Globenområdet på någon av de nya arenorna i väntan på att man ska få bygglov av sin egen arena på Östermalm.

Många menar att om vi flyttar så kommer vi bli kvar på den nya arenan för alltid. Varför skulle Stockholms stad bygga ytterligare en arena när det uppenbarligen kommer gå bra för DIF att spela på någon av de befintliga jättearenorna?

Jag själv vill absolut inte till Solna men om det nu blir så så kommer jag inte svika laget för det. Många menar att de aldrig ens kommer sätta sin fot där. Hur kan man låta en geografisk placering gå före kärleken till DIF? Den kärleken ska övervinna allt.

Samtidigt kan jag tycka att om vi tillfälligt (för alltid?!) får spela på Stockholmsarenen vid Globen så är det okej. Stockholms Stadion är en skitarena rent fotbollsmässigt med löparbanor som gör att publiken sitter alldeles för långt från planen. En ny arena känns spännande! Självklart hoppas jag också på en egen arena i framtiden men det är ju mest en dröm i nuläget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar