torsdag 11 augusti 2011

DIF - Slavia Prag, European Trophy

Nu drar vi mot säsongens första hemmamatch i hockeyn - underbart! Jag brukar vilja se just den första matchen för det är så härlig känsla att se hjältarna skrinna in till publikens jubel och liksom känna att det här är bara början! Hoppas på ståpäls i år också. :)

Får väl tippa 4-2 till DIF efter två mål av nya herr Carlsson från SSK, ett av Klubertanz och ett av Marcus Nilson. Nu kör vi!

--------

Såja, äntligen hemma efter matchen. Bilresan upp till Stockholm var totalt miserabel då jag lyckades pricka den värsta rusningen någonsin (säkert likadant varje dag men...) men känslan av att se DIF inta isen för säsongens första hemmamatch är alltid lika skön! Jag vill dock minnas att det var mer drag förra året, menmen - nu är vi igång. :)

Det kändes lite halvloppigt att sitta med bara 1700 åskådare på läktaren (en bra siffra ändå egentligen men tomt kändes det) och matchen hade väl lite träningsmatch-känsla över sig, men jag måste säga att känslan inför säsongen är i detta nu väldigt bra.

Truppen känns väldigt stark utan direkta svagheter och idag var Marcus Nilson tillbaka i gammalt gott slag och så även Gustaf Wesslau.
Mackan gjorde tidigt 1-0 då han lurade målvakten att han skulle gå runt kassen men vek i sista stund in vid den första stolpen och lade in pucken. Målvakten hade tjuvat över till andra stolpen och därmed lämnat målet helt öppet vid den första stolpen. Snyggt Mackan!

Wesslau såg ut att få badbollar skjutna emot sig under hela matchen och tog dem enkelt. De två mål han släppte in var ett skott som gick kryssribba in och det andra var ett friläge. Inte mycket att säga om med andra ord!

Det är svårt att plocka ut fler bra insatser då ALLA var mer eller mindre bra. Kempe trampade som tusan, SSK-killarna såg lika pålitliga ut som man väntat sig, Cehlin såg bra ut, Fimpen avfyrade en missil i mål, Ölvestad tacklade, Norman är minst lika bra som förra året osv. osv.

Jag kliver ut redan nu och lovar SM-GULD och att Wesslau vinner målvaktsligan! :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar